| سید مهدی سیدی |
به توجه به مراجعه افراد و سازمانهای مختلف در خصوص برگزاری کارگاههای نویسندگی خلاق و روایت، در ادامه سرفصلهای مربوطه را ارائه میکنم. علاقهمندان به برگزاری کارگاه میتوانند درخواست خود را در پایین همین متن و یا از طریق آیدی Nevisa2023 در شبکههای اجتماعی برای من ارسال کنند.
کارگاه از روایت تا اثر (نویسندگی خلاق با رویکرد روایتنویسی)
| چگونه با روایت نویسی در جامعه مؤثر باشیم؟ |
آدمهایی که مینویسند، بیشتر فکر میکنند؛ بیشتر مطالعه میکنند و دقیقتر نگاه میکنند. افرادی که از نوشتن دور نیستند، تحلیلگران بهتری هستند؛ پس درستتر تصمیم میگیرند. افرادی که با نوشتن، انس پیدا کردهاند با تجربیات زندگی خود ارتباط عمیقتری برقرار میکنند، پس راحتتر با دیگران ارتباط میگیرند و قویتر صحبت میکنند. افرادی که مینویسند، در جامعه نفوذ بیشتری دارند، پس مسیر پیشرفت برای آنان هموارتر است؛ و آنان که در نویسندگی به هنر روایتنویسی دستپیدا کردهاند به ضریب بالاتری از تأثیر و نفوذ دست پیدا میکنند.
همه ما میتوانیم بنویسیم. نوشتن به سن و سال و جنسیت و سواد ربط ندارد. هیچ کسی نیست که بتواند ادعا کند من استعداد نوشتن ندارم و هیچ کسی نیست که بتواند ادعا کند من به نوشتن نیاز ندارم. این ادعا، قابل اثبات است: در جامعه امروز، نوشتن یک تکلیف همگانی است و از آن مهمتر در جنگ شناختی که امروز در آن واقع شده ایم مجهز شدن به سلاح روایت نویسی از واجب ترین مهارت هاست.
سرفصل ها و جلسات
جلسه اول) چرا بنویسم؟ چه بنویسیم؟
فلسفه نوشتن – استعداد و مهارت نویسندگی – کنشگری در فضای مجازی – شهروند رسانه – رسالت های یک نویسنده؛ سوژه یابی – ارزش های خبری – مهارت های انتخاب و غربال سوژه – شم سوژه یابی
جلسه دوم) برای که بنویسم؟ کجا بنویسیم؟
مخاطب شناسی) چگونه از میان انبوه مخاطبان، مخاطب خود را پیدا کنم؟
رسانه شناسی) در چه رسانه هایی فعال باشم – ویژگی هر رسانه چیست؟ – شهروند رسانه چه ویژگی هایی دارد – نگاهی به قابلیت های خبرنگار و فعال کوله پشتی
جلسه سوم) فنون نویسندگی (بخش اول)
ساختار متن – براعت استهلال – پایان بندی – روش های اقناع
جلسه چهارم) فنون نویسندگی (بخش دوم)
زیبا نویسی – خلاصه نویسی و کوتاه نویسی – آرایه های ادبی – ساخت و استخدام کلمات – ضربالمثلها
جلسه پنجم) روایت نویسی (قسمت اول)
روایت چیست؟ – عناصر پایه روایت چیست؟
جلسه ششم) روایت نویسی (قسمت دوم)
آغاز در روایت – پایان در روایت – قهرمان و ضد قهرمان در روایت – تصویر سازی در روایت و ذکر جزئیات