| سید مهدی سیدی |
- از دانشهای بیخاصیت پرهیز کن. امروز بسیاری از آموزشها مُد است، نمایشی و خوشبازار است اما کمترین خاصیتی ندارد. خودت را برای چشموهمچشمیها هدر مده و عمرت را در کلاسهای لاطائلات حرام مکن.
* پیامبر خدا (ص): بهترین دانش، آن است که سودمند باشد.
- در قفسه علمهایی که میآموزی حتما فکری برای رستگاری خود بکن. بعضی مطالب است که آموختنش تو را عاقبتبهخیر و آخرتت را سبز میکند.
* امام على (ع): بهترین دانش، آن است که به کار هدایت و رستگارى تو آید و بدترین دانش آن است که آخرتِ خویش را با آن تباه گردانى.
- حتما در علمآموزی وقتی مجزا برای «توحید» کنار بگذار. مقدمه و مؤخره خوب شدن و خوب ماندن، آن است که خدای خود را خوب بشناسی.
* امام على (ع): خداشناسى، بهترین علم است.
- برای علمهایت پیوست عملی درست کن. هیچ علمی را بیعمل باقی نگذار و از اینکه به دانستههایت عمل نکنی بهراس.
* امام على (ع): بهترین دانش، آن است که عمل همراهش باشد.
- هرچه علم و داناییات بیشتر میشود متواضعتر شو. بدا به حال آنانی که با اندکی دانش و مدرک، خود را برتر از دیگران میدانند و آنان را تابع خود میخواهند.
* امام على (ع): از فزونى دانش توست که دانشت را کم شمارى.
- حتما یادداشت بردار و حتی کوچکترین نکتههای بهدرد بخور را جایی مکتوب کن تا بعدا به آن مراجعه کنی. فراموش نکن انسان فراموشکار است و چه بسیار سرمایههای شفاهی که از این طریق گم شده است.
* پیامبر خدا (ص): علم را با نوشتن در بند کشید.
- قدر آنان را که میدانند بدان. بارها از محضرشان مستفیض شو و از علمشان در وجودت ذخیره ساز. بعضی دریای علماند. پیش از رفتنشان تشنگیات را سیراب کن.
* پیامبر خدا (ص): دانش را، پیش از رفتن دانشمندان، بنویسید؛ زیرا رفتنِ علم به درگذشتِ دانشمندان است.
- برای آموختن به کودکان وقت جدی بگذار. مبادا کودکات در جهل و نافهمی قد بکشد.
* امام حسن (ع) خطاب به کودکان: شما خردسالانِ قومى هستید که بهزودی بزرگان قوم دیگر مىشوید. پس دانش بیاموزید.