| سید مهدی سیدی |
به ما توصیه شده است فراوان این عبارت را بخوانیم و حتی برای استجابت دعاهای خود، آن را نقطه ثقل مناجات هر روزه قرار دهیم:
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطمه و اَبیها و بَعْلها و بَنیها و سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِه عِلمُک
پروردگارا! درود فرست بر فاطمه و پدر بزرگوارش و همسر گرامیاش و فرزندان عزیزش و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی؛ به تعداد آنچه دانش تو بر آن احاطه دارد.
سؤال اینجاست:
کدام سر و راز است که خداوند در وجود فاطمه (سلامالله علیها) به امانت گذاشته است؟
اولین و محکمترین پاسخ آن است که اساسا اگر امکان رمزگشایی این راز برای ما موجودات فقیر زمینی فراهم بود که دیگر اسم آن را راز نمیگذاشتند. پس منطقا دستیابی به عمق و کنه این ماجرا برای عقلهای معلول ما فراهمشدنی نیست.
اما شاید اندیشیدن پیرامون عظمت این راز، ولو آنکه به حقیقت آن دست پیدا نکنیم برای ما خواصی در پی داشته باشد. نخستین و شاید مهمترین دستاورد این اندیشه برای ما دو چیز خواهد بود:
1- با تأمل در این راز، گامبهگام به شناخت عظمت و جایگاه دختر پیامبر گرامی اسلام (ص) نزدیکتر خواهیم شد و به خاطر همین مقدار از انس و نزدیکی، به فضیلتهای بالاتر و رشد متعالیتر دست پیدا خواهیم کرد. سادهتر آنکه اندیشیدن و نزدیک شدن به مقامات بیانتهای فاطمه (س) برای ما بندگی، خلوص و تقرب الیالله به ارمغان میآورد.
2- این رمز و راز و توسل به آن امکان تصرف در عالم هستی ایجاد میکند. گویی ما با ذکر و تأمل در آن به سلاحی تیز و برنده دست مییابیم که میتوانیم در احوالات خود و کیهان پر از موجودات آشنا و ناآشنا، تغییرات سازندهای ایجاد کنیم و به نفع مطلوبهای بیشتر از آن بهره بگیریم.
نکته دیگر:
اساسا این رمز و راز در چه حوزه مفهومی مستقر است؟
برخی آن را ناظر به ائمه عصمت و طهارت (ع) و یا امام زمان (عج) دانستهاند؛ آن امام همامی که امروز در قید حیات و واسطه فیض الهی است. امامی که همه ما وجود مبارکش نیازمند و مضطریم. برخی دیگر آن راز را در شب قدر دانسته و برخی دیگر محسن، فرزند شهید شده حضرت مادر را مصداق آن راز دانستهاند.
اما گمان من (بیشتر به ذوق و دانش شخصی حقیر بسته است) بر این میرود که این راز مربوط به محوریت آن حضرت در نظامات ولایی است. او دایرمدار ولایت و ولایت دایرمدار هستی است. اساسا هدایت خدا با ولایت کامل میشود و انسان جز در پرتو اتصال و همراهی با «ولی» به هیچ رتبه و منزلی دست نمییابد. خود ولایت رازی عجیب و ناشناخته دارد که هیچکدام از گونههای عقل بشری به آن دسترسی ندارد و حضرت فاطمه (س) در نقطه کانونی ولایت، خود رازی مضاعف دارد که طاقت ما خاکیان راهنشین به ارتفاع آن قد نمیدهد.
اما به هر تقدیر توسل به این راز معماگونه که خداوند در وجود نازنین زهرای مرضیه (س) به ودیعه گذاشته برای ما دستاوردهای آشکار و پنهان فراوانی دارد که در مقام معنا و معنویت دریچههایی از آن بر ما روشن خواهد شد. انشاءالله به شرط شفاعت و هدایت حضرت مادر.
سلام، وقت بخیر
همیشه “سر المستودع فیها” برایم جای سوال بود که منظور چه سری است؟ ممنون از توضیحات جامع و کاملتون
همواره در سایه حضرت مادر برقرار باشید.
«عن اللّه تبارک و تعالی: یا أحمد، لولاک لما خلقت الأفلاک و لولا علیٌ لما خلقتُک و لو لا فاطمه لما خلقتکما؛[۱] ای احمد! اگر تو نبودی، افلاک را خلق نمیکردم، و اگر علی نبود، تو را خلق نمیکردم و اگر فاطمه نبود، شما را خلق نمیکردم».
یعنی فاطمه راز خلقته؟! حتی خلقت پیامبر
در حدیث کسا هم که فاطمه از طرف خدا محور پنج تن معرفی شده
انگار این سر قرار نیست برملا بشه قراره همیشه راز بمونه
یه را غریب که خودش رازدار ماست